15294_mini_pchatea.jpg

Egy festői táj, részben fából készült házakkal, buja zöld legelőkkel és almaültetvényekkel.
Egy régió gazdag gasztronómiai hagyományokkal, melynek alapjai a helyi termékek: vaj, tejszín, világhíres sajtok és természetesen az alma!
Normandia gazdag történelmi háttérrel és építészeti kultúrával rendelkező vidék, a Pays d’Auge területén. A régió zöld szívébe fészkelve, helyezkedik Chateau du Breuil. Ez a vonzó palatetős „chateau” a 16. és a 17. században épült és a számos nobilitás kúriája volt. Ebben a kastélyban éltek például az előkelő Bouqueot, Montgomery nemesi családok.
Chateau-t ma történelmi és építészeti védettséget élvez, melyet az új tulajdonosai, akik generációk óta lepárlással foglalkoznak,  eredeti formájában gondosan restauráltattak.

Az alma az alapvető összetevője a minőségi Calvadosnak. Az enyhe, párás időjárás és a Pay d’Auge agyagtalaja remek feltételeket biztosítanak a 22.000 almafának, melyek körülveszik Chateau du Breuil központi épületét. Itt készítik saját almaborukat, 100%-ig természetes erjesztéssel. A tudás, a tapasztalat és a magas minőség iránti elkötelezettség lehetővé teszi, hogy a minőséget előtérbe helyezzék a mennyiséggel szemben.
Amikor az almabor eléri a megfelelő ízvilágot, kezdődhet a desztilláció. A lepárlás folyamata a tél elején kezdődik és egészen a következő év június 30-ig tart. Egy liter 100%-os calvados párlat elkészítéséhez mintegy 27 kg almát használnak fel. Calvados AOC-val szemben, a Pays d’Auge AOC szabályzata előírja, hogy csak a Pays d’Auge területén termett almából erjesztett ciderből (almaborból) készülhet és csak kétszeres lepárlással. A helyi talajon termett alma minősége és az alkohol legnyersebb részeinek elpárolgása a lepárlás során az a két tényező melyek lágyabbá teszik a calvadost. A Chateau du Breuil ház kizárólag AOC Pays d’Auge calvadost készít.


 

a-chateau.jpg

lien cocktailsen.jpg

alambic.jpg


A pincékben a Calvados egyedül csak tölgyfa hordóban érlelődik. Nagy gondot fordítanak a hordók kiválasztására, mert mind a méret, mind a típus és mind a hordók kora nagy befolyással vannak az érlelési folyamatra. A fa, a levegő és az alkohol közötti lejátszódó szövevényes folyamatok adják a calvados sima ízét és bukéját. Minden Calvados különböző, minden pincemester féltve őrzi saját titkát. A Chateau du Breuil kifinomult és tökéletes ízeiben fontos szerepe van az érlelési időnek, de a siker igazi titka sokkal inkább a házasítás, melyet a pincemesterek  alkotnak.

                                                                

LOGONQT70.jpg